Economie

Comisia Europeană a lansat o consultare publică privind gazele fluorurate cu efect de seră

Sursa: Ministerul Mediului

Comisia Europeană a lansat în consultare publică revizuirea legislației europene în privința managementului gazelor fluorurate cu efect de seră, care reprezintă un domeniu de actualitate și de importanță pentru abordarea integrată a substanțelor care au potențial mare de încălzire globală.

Campania de consultare publică pe această temă se desfășoară în perioada 15 septembrie-29 decembrie 2020.

Uniunea Europeană și Statele sale membre au un rol de lider în eforturile globale de reducere a emisiilor gazelor fluorurate (gaze F). Regulamentul (UE) nr. 517/2014 a fost pus în aplicare cu scopul de a reduce emisiile cu aceste gaze cu două treimi până în 2030.

Deoarece prezentul regulament a precedat acordul internațional în temeiul Protocolului de la Montreal, acesta necesită unele ajustări, pentru a asigura pe termen lung, complet, conformitatea la nivelul UE.

În contextul Pactului Ecologic European și al progreselor tehnologice recente, Executivul UE va examina, de asemenea, dacă sunt fezabile reduceri suplimentare de emisii. În cele din urmă, sunt necesare câteva modificări pentru a consolida punerea în aplicare și aplicarea regulamentului.

Având în vedere aceste obiective, Comisia Europeană va evalua performanța actualului regulament și va examina orice impact al opțiunilor politice pentru îmbunătățirea regulamentului.

Prin urmare, această consultare publică își propune să adune opinii publice și dovezi cu privire la impactul regulamentului până la această dată, precum și o serie de opțiuni politice propuse în viitor, se anunță într-un comunicat al Comisiei, citat de Ministerul Mediului.