• Despre
 • Politica de confidențialitate
 • Cookies
 • Termeni și condiții
 • greendeal.ro
 • Energie curată
 • Economie
 • Biodiversitate
 • Agricultură sustenabilă
 • Lanț alimentar
 • Stoparea poluării
 • Finanțare
 • Analize și opinii
 • CĂUTARE
 • Vasileios Vasileiadis, Syngenta: Investim în următorii ani 2 miliarde de dolari în inovații orientate spre o agricultură sustenabilă

  GreenDeal.ro GreenDeal.ro -

  Marii jucători din piața de agribusiness își orientează atenția către obiectivele din noul Pact Verde European. Aceștia își pun la dispoziție fondurile și eforturile pentru atingerea acestor obiective: o agricultură mai sustenabilă, neutralitate din punct de vedere al emisiilor de carbon și creșterea biodiversității.

  Syngenta este pregătită să contribuie la atingerea acestor obiective ambițioase legate de Pactul Verde Eurpean. Vasileios Vasileiadis, Sustainable & Responsile Business EAME, a explicat în cadrul Conferinței ”Agricultura în Green Deal. Oportunități și Riscuri”, organizată de grupul Agrointeligența-BTVideo, ce își propune Syngenta pentru ca fermierii să aibă acces la inovații orientate către o agricultură sustenabilă.

  ”Ne-am angajat să investim în următorii ani 2 miliarde de dolari în inovații orientate spre o agricultură sustenabilă. În luna iunie a acestui an, am lansat 4 noi angajamente din cadrul noului nostru Good Growth Plan. Avem 4 angajamente asumate. Primul este legat de accelerarea inovațiilor pentru fermieri și natură. Al doilea angajament este legat de orientarea către o agricultură neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. Al treilea angajament se referă la sănătatea și siguranța oamenilor care lucrează în agricultură. Este un angajament social mai vechi, ne dorim că operatorii care ne folosesc produsele să le folosească în siguranță, pentru ei și pentru mediu. Ultimul angajament se referă la parteneriatul și dialogul deschis despre obiectivele agriculturii sustenabile. Vom putea realiza toate aceste obiective dacă vom realiza parteneriate care vor avea și un impact – vom face parteneriate pentru impact.”, a spus Vasileios Vasileiadis.

  Un bun exemplu care demonstrează implicarea noastră, chiar aici în România, este proiectul de cercetare pe care îl avem în parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București – Stațiunea Moara Domenască, Ferma Moara Domnească, unde acum 2 ani am lansat centru Interra® Farm de excelență în promovarea bunelor practice agricole și principiile agriculturii sustenabile.

  Avem aici un studiu în curs de desfășurare privind impactul culturilor verzi de acoperire si lucrări minime ale solului care, compară tehnologiile convenționale de lucrare a solului cu tehnologiile de conservare.

  ”Acest studiu va fi realizat pe o perioadă de 3 ani cu rotația culturilor, având în rotație cele mai importante culturi pentru România: floarea-soarelui, grâu de toamnă și porumb. Vom compara cele două sisteme, conventional și de conservare a solului, cu scopul de a înțelege care sunt diferențele în ceea ce privește productivitatea, profitabilitatea, sănătatea solului și biodiversitatea solului”, a completat reprezentantul Syngenta.

  Te-ar mai putea interesa

  ONG: Banca Europeană pentru Investiții trebuie să sprijine decarbonizarea sectorului transportului din UE Jean Ionescu, Corteva: ”Am dezvoltat o aplicație prin care fermierii pot vinde credite de carbon pe piața liberă” Comisar UE: PAC trebuie să ajute fermierii să facă față provocărilor generate de schimbările climatice

  Ultimele știri

  Profesor Oxford: Plasticul biodegradabil poate reduce poluarea cu deșeuri, dar prezintă și riscuri pentru mediu Experți: UE trebuie să se analizeze cu atenție potențialele efecte globale ale politicilor agricole verzi Studiu: România, printre cele mai scăzute emisii de CO2 per capita în UE