Știri

Frans Timmermans, CE: Nu există nicio contradicție între Green Deal și necesitatea redresării economice

Vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, a fost bombradat cu întrebări cu privire la viitorul sectorul transporturilor, afectat serios de pandemie, în contextul Pactului Ecologic European, relatează publicația online Europost.

Timmermans, care a participat luni la o dezbatere în format videoconferință a Comisiei pentru Transport și Turism din Parlamentul European, a subliniat că sectorul transporturilor este esențial pentru succesul Pactului Ecologic European.

Oficialul a spus că în pofida pandemiei COVID-19, lumea încă se confruntă cu ”o criză climatică și aceasta nu va dispărea”.

”Trebuie să facem tot ce putem pentru a opri creșterea temperaturilor și pentru a ne asigura că, în planul de recuperare, salvăm locuri de muncă și realizăm în același timp tranziția către sustenabilitate”, a subliniat Timmermans.

În ceea ce privește obiecțiile formulate de unii europarlamentari cu privire la compatibilitatea unei economii puternice cu o tranziție reală spre sustenabilitate, Timmermans a spus că nu există nicio contradicție între nevoia de redresare economică și realizarea acestui lucru în conformitate cu Pactul Ecologic European.

Oficialul a subliniat că Europa nu trebuie să renunțe la tranziția spre o economie sustenabilă din cauza problemelor pe termen scurt, menționând că deja investițiile în energia regenerabilă au depășit investițiile în combustibilii fosili.

Membrii comisiei au vorbit, de asemenea, despre necesitatea unei abordări coordonate privind relaxarea restricțiilor, precum și despre nevoia de măsuri suplimentare de sprijin, atât pentru sectorul transporturilor, cât și pentru turism.