EconomieFinanțareȘtiri

Thierry Breton este convins că statele UE vor aproba impunerea taxei pe carbon pentru țările extracomunitare

Thierry Breton (Twitter)

Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a declarat că este „convins” de necesitatea unei taxe pe carbon pentru țările extracomunitare, un mecanism cheie al Pactului Ecologic European.

Comisarul european pentru piața internă a fost invitat, marți seară, la Grand Journal de l’Eco, la postul BFM Business, pentru a discuta despre planul european de recuperare, care ar urma să fie finanțat cu ajutorul taxei pe carbon la frontiere.

Principiul unei astfel de taxe pe carbon la frontierele UE urmărește să lupte împotriva „dumpingului de mediu” și să evite „scurgerile de carbon”, cu alte cuvinte, să limiteze importurile în UE din  țări extracomunitare în care reglementările ecologice sunt mai puțin stricte.

Acest mecanism fiscal, care face parte din Pactul Ecologic European, are drept scop „să garanteze faptul că firmele din țări terțe respectă cele mai înalte standarde de mediu”.

“Avem această ambiție numită Pactul Ecologic. Cei care nu vor avea această ambiție pot veni pe piața internă, europeană, dar vor trebui să plătească diferența”, a explicat Thierry Breton.

Thierry Breton spune că este “convins” că statele membre vor ajunge la un acord “inclusiv cu privire la CO2”.