Știri

Șefa Comisiei Europene: Pactul ecologic va fi motorul relansării economiei UE după pandemie

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a declarat că Pactul ecologic va ocupa un loc central în cadrul eforturilor de relansare a economiei europene după pandemia de coronavirus, relatează site-ul Euractiv.

”Acum, când plănuim să ne întoarcem treptat la activitatea noastră și să investim miliarde de euro pentru a relansa economia noastră, trebuie să evităm să ne întoarcem la vechile noastre obiceiuri care poluează mediul înconjurător„, a declarat Ursula von der Leyen, într-un mesaj postat săptămâna trecută pe Twitter.

„Folosind Pactul Ecologic European drept busolă, putem transforma criza provocată de această pandemie într-o oportunitate de a ne reconstrui economia în mod diferent și să o facem mai rezistentă„, a adăugat von der Leyen, subliniind că Pactul Ecologic European va fi ”motorul relansării noastre„.

”Proiectul privind economia verde europeană este un plan care va face Uniunea Europeană mai competitivă, va îmbunătăți calitatea vieții și va păstra natura pentru copiii noștri„, a mai afirmat șefa Comisiei Europene.

Afirmații similare, în sprijinul Pactului Ecologic European, au fost făcute și de cancelarul german Angela Merkel, care a afirmat că, deși „pandemia a provocat daune grave economiilor din întreaga lume, trebuie să ne încurajăm reciproc să nu reducem măsurile de protecție climatică pentru a economisi bani; dimpotrivă, aceasta trebuie consolidată”.

Pactul Ecologic European, prezentat la sfârșitul anului 2019, reprezintă un proiect ambițios de transformare a Europei în primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050.