EconomieȘtiri

Patronatele cer măsuri de stimulare economică care să susțină ambițiile Europei în plan ecologic

Sursa: EUClimateAction

Reprezentanții asociațiilor patronale din Franța, Italia și Germania solicită Comisiei Europene și guvernelor statelor membre UE să introducă măsuri de stimulare economică, care să finanțeze ”noile priorități politice” ale Blocului comunitar, în special ”ambițiile privind o Europă mai ecologică, mai incluzivă, mai inovatoare și mai suverană” și care să dea ”un nou impuls digitalizării„.

”Este necesar un răspuns major de politică publică. Cooperarea europeană și internațională pentru ieșirea din criză și pentru relansare este esențială”, au afirmat Vincenzo Boccia, președintele asociației italiene Confindustria, Dieter Kempf, președintele Federației industriilor din Germania (BDI) din Germania, și Geoffroy Roux de Bézieux, președintele asociației patronale franceze Medef, într-un comunicat publicat marți de cotidianul economic Les Echos.

Reprezentanții patronatelor din cele trei țări au mai solicitat liderilor europeni să aprobe de urgență o propunere îndrăzneață pentru următorul cadru multianual al bugetului european, prin care să creeze un fond european de stimulare de dimensiuni adecvate.

În același timp, ei solicită Europei să finanțeze în mod eficient „noile priorități politice” ale Blocului comunitar, în special „ambițiile privind o Europă mai ecologică, mai incluzivă, mai inovatoare și mai suverană” și care să dea „un nou impuls digitalizării”.

Solicitarea organizațiilor patronale din Franța, Italia și Germania vine în contextul în care Comisia Europeană pregătește să prezinte un plan european de redresare a economiei comunitare aflată în recesiune din cauza pandemiei.