EconomieFinanțareȘtiriStoparea poluării

O asociație europeană susține că sunt necesare noi soluții de reciclare chimică pentru a îndeplini obiectivele UE de mediu

Sursa: Waste management

Chemical Recycling Europe (CRE) a publicat un comunicat în care subliniază “necesitatea urgentă” de a dezvolta și implementa noi tehnologii de reciclare a polimerilor, care să fie mai eficiente decât reciclarea mecanică tradițională, potrivit site-ului Plastics Today.

Potrivit comunicatului, publicat pe 2 iunie, gestionarea deșeurilor și utilizarea resurselor într-un mod durabil sunt elemente critice ale Pactul Ecologic European.

Noul Plan de acțiune privind economia circulară are ca scop accelerarea schimbărilor de transformare prevăzute de Pactul Ecologic European, însă vor fi necesare noi soluții pentru îndeplinirea obiectivelor de reciclare stabilite în Strategia UE pentru materiale plastice, susține asociația ce reprezintă organizații din domeniul reciclării chimice.

Conform CRE, reciclarea chimică este definită ca orice tehnologie de reprocesare care afectează în mod direct fie compoziția deșeurilor polimerice, fie însuși polimerul și le transformă în substanțe și/sau produse chimice, indiferent de scop, cu excepția recuperării energiei.

Asociația continuă să sprijine eforturile de a dezvolta o definiție comună a reciclării chimice pentru a clarifica starea acestei activități, lucru ce ar oferi vizibilitatea necesară pentru atragerea investițiilor în tehnologiile de reciclare chimică.

Investițiile în dezvoltarea tehnologiilor și infrastructurii de reciclare chimică vor conduce la crearea de noi locuri de muncă și la protecția mediului prin reducerea emisiilor de CO2 și creșterea capacității de reciclare a UE, susține Chemical Recycling Europe (CRE).