EconomieFinanțareȘtiri

Ministrul Mediului afirmă că planul de redresare economică și cadrul financiar multianual al UE vor accelera investițiile ecologice

Ministrul român al Mediului, Costel Alexe, a declarat că planul de redresare economică și cadrul financiar multianual al UE, propuse recent de Comisia Europeană, vor juca un rol important în accelerarea investițiilor ecologice și a adăugat că Pactul Ecologic European oferă o imagine a modului în care UE va aborda tranziția la neutralitatea climatică.

Costel Alexe a făcut aceste afirmații în cadrul reuniunii informale a Miniștrilor Mediului din statele membre ale Uniunii Europene, se afirmă într-o postare pe pagina de Facebook a ministrului.

Oficialul român a afirmat că este necesar ca UE să transforme contextul actual într-o oportunitate pentru acțiunea climatică.

“Considerăm că avem deja o bună bază de plecare în ilustrarea și explicarea modului în care UE și Statele Membre contribuie de o manieră ambițioasă la atingerea obiectivelor din Acordul de la Paris”, a afirmat Costel Alexe.

Ministrul a subliniat că “Pactul Ecologic European oferă o imagine a modului în care UE va aborda tranziția la neutralitatea climatică”.

În privința cadrului financiar multianual și planului de redresare economică, oficialul român a afirmat că acestea vor juca un rol important în accelerarea investițiilor ecologice. Costel Alexe adăugând că acestea trebuie să “contribuie la o tranziție justă și echitabilă din punct de vedere social, iar prioritatea UE trebuie să rămână asigurarea implementării Acordului de la Paris”.