Știri

Ministrul francez al Economiei pledează pentru “o renaștere verde” după criza COVID-19

Bruno Le Maire (Twitter)

Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei, a afirmat marți că statele UE nu trebuie să renunțe la Pactul Ecologic European din cauza crizei economice provocate de pandemie; dimpotrivă, ar trebui să accelereze tranziția spre o economie verde, informează site-ul postului radio Europe 1.

Bruno Le Maire a pledat pentru “o renaștere verde” în fața crizei COVID-19 și a recomandat “accelerarea tranziției ecologice”, avertizând împotriva “tentației” abandonării luptei împotriva schimbărilor climatice.

“Statele europene nu trebuie să renunțe la Pactul Ecologic”, a subliniat ministrul francez.

“Abandonarea politicilor de combatere a încălzirii globale va fi una dintre principalele tentații în lunile următoare”, a adăugat Bruno Le Marie, citând în acest sens o serie de argumente care ar putea fi folosite pentru a motiva renunțarea la Pactul Ecologic, printre care: scăderea prețurilor la petrol sau necesitatea de revigora economia.

Ministrul consideră că investițiile ar trebui să se îndrepte către sectoare precum vehiculele electrice, „reînnoirea flotei noastre aeriene, renovarea clădirilor și tehnologiile de depozitare.

Bruno Le Maire pledează pentru “o economie corectă și decarbonizată într-o Europă suverană”.