BiodiversitateȘtiri

Managementul pădurilor, o prioritate pentru UE în interacțiunile cu Ucraina pe tema Green Deal

Ucraina elaborează o strategie pentru dezvoltarea industriei forestiere cu scopul alinierii politicilor forestiere cu obiectivele Pactului Ecologic European, a declarat vicepremierul pentru integrare europeană și euro-atlantică de la Kiev, Olha Stefanishyna.

”UE consideră deja politica forestieră ca o prioritate în interacțiunile sale cu Ucraina în cadrul Pactului ecologic. Ucraina nu poate sta deoparte de Pactul Ecologic european, deoarece scopul său este de a sincroniza legislația națională cu legile europene și de a participa la procesul de elaborare a politicilor UE”, a afirmat oficialul, în cadrul evenimentului online “Trade Wars: The Art of Defense”.

Vicepremierul a mai precizat că, pe lângă dorința de a contribui la realizarea obiectivului de a transforma Europa în primul continent neutru din punct de vedere climatic, Ucraina își promovează puternic și sistematic interesele naționale.

În prezent sunt în curs negocieri cu privire la neaplicarea reglementării emisiilor de carbon în ceea ce privește importurile. La rândul său, Ucraina contribuie deja la punerea în aplicare a Pactului Ecologic european prin adoptarea unei legi privind transportul pe apă și promovarea unui proiect de lege privind gestionarea deșeurilor.

Strategia în domeniul biodiversității, prezentată în luna mai ca parte a Pactului Ecologic European, prevede că îmbunătățirea sănătății pădurilor europene este o prioritate, în contextul în care cel mai recent privind „Starea naturii în Uniunea Europeană” indică o continuare a declinului habitatelor și speciilor protejate.