EconomieFinanțareȘtiri

Macron se gândește să implementeze un “acord verde francez” pentru a redresa economia – analist

Președintele Emmanuel Macron intenționează să încerce să redreseze economia afectată de pandemie cu ajutorul investițiilor în mediu, propunând un “acord verde francez”, măsuri ce ar avea și un scop politic, preconizează Jean-Christophe Cambadélis, fost prim secretar al Partidului Socialist, actualmente analist politic, citat de publicația Sud Ouest.

Criza provocată de pandemia de coronavirus îl determină pe Emmanuel Macron să se gândească la un “acord verde francez” pentru a face o schimbare ecologică care să-l ajute să “recapitalizeze progresismul său dizolvat în centru-dreapta”, estimează susține Cambadélis, într-un interviu acordat în weekend publicației Le Point.

“Emmanuel Macron nu are în minte un viraj la stânga. Dar se gândește la un nouă cale ecologică rooseveltiană. (…) Astfel, el se gândește la recapitalizarea progresismului său dizolvat în centru-dreapta “, a declarat fostul politician.

“Cum la dreapta este o aglomerație mare de candidați la alegerile prezidențiale (din 2022) iar, pe restul tabloul de șah, nu apare nimeni, noul Macron speră să revină”, explică Cambadélis, amintind de faptul că popularitatea liderul francez este la cote reduse ca urmare a tentativelor sale de reforma statul francez.