• Despre
  • Politica de confidențialitate
  • Cookies
  • Termeni și condiții
  • greendeal.ro
  • Energie curată
  • Economie
  • Biodiversitate
  • Agricultură sustenabilă
  • Lanț alimentar
  • Stoparea poluării
  • Finanțare
  • Analize și opinii
  • CĂUTARE
  • Europarlamentarul Dan Motreanu a cerut o evaluare a impactului Strategiei „Farm to Fork” asupra veniturilor fermierilor

    Mircea Olteanu Mircea Olteanu -

    Europarlamentarul român Dan Motreanu a solicitat Comisiei Europene să prezinte o evaluare clară a impactului pe care Strategia „Farm to Fork” îl va avea asupra lanțului alimentar, dar și în ceea ce privește veniturile fermierilor.

    ”În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Mediu și Siguranță Alimentară (ENVI) și de membru al Comisiei pentru Agricultură (AGRI) din Parlamentul European, am solicitat Comisiei Europene printr-o serie de amendamente la Strategia De la fermă la consumator sprijinirea tehnologiilor durabile în agricultură și o evaluare clară a impactului pe care Strategia îl va avea asupra aprovizionării cu alimente și a veniturilor fermierilor”, a anunțat eurodeputatul printr-un mesaj postat pe Facebook.

    Motreanu a explicat că a cerut Executivului UE să îmbunătățească funcționarea piețelor agricole și să sprijine contribuției agriculturii și a zonelor rurale la producția de alimente și furaje, precum și la producția de biocombustibili, textile și reîmpădurire.

    Europarlamentarul a adăugat că UE ar trebui să sprijine cercetarea și dezvoltarea de soluții și tehnologii inovatoare pentru sectorul agricol și să sprijine implementarea acestor inovații în ferme.

    În același timp, este necesar să fie luate măsuri prin care să fie reducă risipa alimentară și să fie stimulată utilizarea cât mai eficientă a resurselor și să fie facilitat accesul micilor producători pe piață. a adăugat Motreanu.

    Totodată, europarlamentarul a subliniat că ar trebui promovată o alimentație echilibrată, sănătoasă și un stil de viață activ.

    Comisia Europeană a prezentat în luna mai două strategii interdependente: Strategia „De la fermă, la consumator” (Farm to Fork) și Strategia privind biodiversitatea, însă Executivul UE nu a publicat și o evaluare a impactului acestora.

    Strategia Farm to Fork din Green Deal stabilește obiective concrete de transformare a sistemului alimentar al UE, inclusiv:

    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii ar putea fi primi fonduri UE pentru afaceri agricole cu emisii reduse de gaze cu efect de seră CE salută acordul privind pachetul în valoare de 1,800 miliarde EUR ce va contribui la construirea unei Europe mai verzi, mai digitale și mai reziliente România, țara europeană care a suferit cele mai mari pagube din cauza incendiilor în zonele protejate în 2019

    Ultimele știri

    Cum utilizăm cu succes substanțele active din grupa chimică CAA (Carboxylic Acid Amide) în combaterea manei viței de vie Recomandări în combaterea manei viței de vie în condițiile limitării soluțiilor de protecție disponibile pe piața europeană COPA-COGECA avertizează că mecanismul UE de ajustare la frontieră a emisiilor de CO2 ar putea genera creșterea prețurilor îngrășămintelor