EconomieImportantȘtiri

Comisia Europeană: Este nevoie de implicarea tuturor cetățenilor UE pentru ca Green Deal să aibă succes!

Frans Timmermans (Twitter)

Toți cetățenii să se implice în tranziția verde, consideră Comisia Europeană, care avertizează că există riscul apariției apatiei cu privire la problemele legate de schimbările climatice.

”Știm la Comisie că, dacă trebuie să se întâmple, trebuie să se întâmple la nivel local”, a declarat Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Executivului European în cadrul evenimentului de lansare a Pactului Climatic, pe data de 16 decembrie.

Pactul Climatic reprezintă o platformă ce conectează activiștii de mediu, permițându-le acestora să împărtășească cunoștințe, să atragă atenția asupra chestiunilor ce ține de schimbarea climei și să impulsioneze populația să contribuie la protejarea mediului.

Contribuția tuturor este importantă, iar scopul Pactului Climatic este să arate acest lucru, a afirmat oficialul european.

”În urmă cu câțiva ani, eram îngrijorat din cauza persoanelor care nu credeau ca există probleme climatice, care spuneau că nu există nicio problemă climatică sau că creșterea temperaturii este normală. Acestea dispar foarte repede, deoarece dovezile devin copleșitoare chiar și pentru persoanele foarte sceptice. Astăzi îmi fac mai multe griji cu privire la disperarea climatică”, a mai afirmat Timmermans.

Atunci când preocupările nu sunt abordate, oamenii pot deveni iritați de acțiunile climatice, un exemplu în acest sens fiind protestele „vestelor galbene” din Franța, declanșate, printre altele, de creșterea prețurilor combustibililor.

”Nu ne putem permite să lăsăm oamenii în urmă. Trebuie să protejăm persoanele vulnerabile. Trebuie să ne asigurăm că aceasta este o tranziție justă către o societate durabilă”, a adăugat oficialul european.