Energie curatăFinanțareȘtiri

CE lansează o consultare publică privind energia din surse regenerabile offshore, o parte esențială a Pactului Ecologic European

Comisia Europeană a lansat o consultare publică pe tema viitoarei Strategii a UE privind energia din surse regenerabile offshore, ce va fi adoptată până la finalul acestui an. Strategia, o parte esențială a Pactului ecologic european va sprijini dezvoltarea și integrarea surselor offshore în mixul energetic al UE, pentru a susține obiectivele noastre ambițioase în materie de climă pentru 2030 și 2050, se arată într-un comunicat al Executivului UE.

Aceasta va prezenta o nouă abordare în ceea ce privește exploatarea potențialului energetic al Europei din surse regenerabile offshore într-o manieră durabilă și favorabilă incluziunii și va contribui la depășirea barierelor existente. Acest lucru constituie o parte esențială a Pactului ecologic european și a pachetului legislativ de redresare al UE, Next Generation EU, întrucât va contribui la crearea de locuri de muncă și la stimularea investițiilor, pe măsură ce implementăm noi tehnologii curate în întreaga UE. Consolidarea producției interne de energie va contribui la furnizarea de energie la prețuri accesibile cetățenilor noștri și va stimula reziliența și securitatea aprovizionării Europei.

“Pentru a ajunge la neutralitatea climatică până în 2050, trebuie să sporim producția de energie offshore a UE de douăzeci de ori. Aceasta înseamnă facilitarea construirii de parcuri eoliene offshore pe scară largă într-un mod durabil din punct de vedere al mediului. Trebuie, de asemenea, să folosim potențialul altor surse regenerabile, cum ar fi energia solară offshore, precum și noi oportunități cu privire la energia mareelor și oceanelor.” Consultarea publică se va desfășura până la data de 24 septembrie”, a declarat comisarul european pentru Energie, Kadri Simson.