Jean Ionescu, Corteva: ”Am dezvoltat o aplicație prin care fermierii pot vinde credite de carbon pe piața liberă”
Agricultura de precizie reprezintă viitorul. Noile tehnologii vor influența nu doar productivitatea fermelor, ci și impactul agriculturii asupra emisiilor de carbon. Corteva, un jucător important pe piața mondială, are soluții pentru anii care vin și care stau sub semnul Pactului Verde European.
Conferința “Agricultura în Green Deal. Oportunități și riscuri” a reprezentat un prilej în care am aflat care sunt soluțiile de viitor propuse de Corteva Agriscience. A vorbit despre ele Jean Ionescu, Country Leader pentru România și Republica Moldova.
”Pasul viitorul este agricultura de precizie, care contribuie atât la îmbunătățirea profitabilității fermelor, cât și la sustenabilitatea agriculturii. E clar că toată lumea discută de creșterea producției globale de hrană, fără a extinde suprafața agricolă necesară. Agricultura de precizie, practic, maximizează potențialul de producție al culturilor, cu o cantitate mult mai exactă de inputuri folosite pe unitatea de suprafață, care să contribuie la reducerea emisiilor de pe terenurile agricole”, a spus Jean Ionescu.
Corteva face deja pași importanți în implementarea de soluții de precizie, care să reducă emisiile de gaze cu efect de seră. Una dintre acestea este deja folosită dincolo de Ocean. “Sunt proiecte-pilot care cuantifică balanța de dioxid de carbon a fermelor prin intermediul unei aplicații ultramoderne, dezvoltată de compania noastră de digitalizare. Fermierii care o folosesc pot vinde credite de carbon pe piața liberă de tranzacționare dioxid de carbon, pe baza balanței negative a dioxidului de carbon din exploatațiile agricole. Corteva și-a propus să aducă această aplicație și în comunitatea europeană”, a dezvăluit Jean Ionescu.